Energiatehokkuus

Vastuullisilla valinnoilla järkevään energiankäyttöön.

Säästä rahaa talotekniikan älykkäällä yhteiskäytöllä ja minimoimalla tarpeeton energiankulutus.


Asumisen hiilijalanjälki muodostuu lämmitystavasta, veden ja sähkön kulutuksesta, jätteistä sekä päivittäisistä arkirutiineista. Energiatehokkaassa uudisrakennuksessa rakenteet, eristys, talon lämmitysmuoto sekä ilmanvaihto ja viilennys on suunniteltu toimivaksi kokonaisuudeksi.

Laadukkaasti suunniteltu ja ohjelmoitu taloautomaatiojärjestelmä tarkkailee kotiasi kokonaisuutena ja varmistaa talotekniikan järkevän yhteistoiminnan. Parhaiten energiaa säästyy minimoimalla turha energiankulutus. Lämmitys, valaistus ja muu kiinteistötekniikka on automaattisesti pois päältä, kun niitä ei tarvita. Automaatio mahdollistaa eri energialähteiden yhdistämisen ja halutessa myös kodin oman energiantuotannon.

Lämmityksen ohjaus

Automaatiojärjestelmä ohjaa ja ennakoi lämmön tuotantoa ja kulutusta. Lämmityksen käyttöä voidaan ohjata esimerkiksi huone- ja ulkolämpötilan, sään tai sähkön hinnan sekä tehontarpeen mukaan. Automaatiotekniikka varmistaa halutun lämpötilan asukkaiden ollessa kotona.

Kotona/ poissa toiminnot

Poissaolo- ja läsnäoloasetukset sekä käyttöaikaohjaukset varmistavat, että talo säästää energiaa asukkaan poissaollessa.

Ilmanvaihto ja jäähdytys

Varmistaa sisäilman laadun ja pienentää energiankulutusta. Tehostaa yöllä ilmanvaihtoa ja seuraa kosteustasoa ja hiilidioksidimääriä. Valmistaa lämmön talteenoton ja tarpeenmukaisen jäähdytyksen.

Oma sähköntuotanto

Ohjaa aurinkopaneeleja ja optimoi aurinkosähkön kannattavuutta käytön, varastoinnin ja myynnin suhteen.

Aurinkosuojaus

Ulkopuolinen, mekaaninen aurinkosuoja viilentää taloa tehokkaasti. Toimiva automatiikka antaa aurinkosuojatuotteille maksimaalisen hyödyn. Kaihtimia, verhoja ja markiiseja voidaan ohjata kellonaikojen, lämpötilojen sekä valoisuuden perusteella.

Verhoautomatiikka

Verhojen, kaihtimien ja markiisien toimintojen automatisointi lämpötilan ja valon määrän mukaan. Yhteensopiva kiinteistön lämmityksen, ilmastoinnin ja valaistuksen kanssa.