Virtuaalishowroom

Virtuaalishowroom havainnollistaa kodin tilat ja valaistusratkaisut sekä tekee suunnittelusta helppoa.

Moisiolinnan virtuaalimalliin on rakennettu kodin kaikki eri tilat sekä talon julkisivu ja pihapiiri.


Hyvä valaistus on kodin turvallisuustekijä ja hyvinvoinnin perusta. Valo luo tilan tunnelman, tuo värit esiin ja näyttää materiaalien ja muotojen yksityiskohdat. Lisäksi valo virkistää ja rauhoittaa.

Nykyrakentajan toiveena on teknisesti laadukas, aikaa kestävä ja tyylikäs valaistus, joka on helposti muunneltavissa ja ohjattavissa.

Moisiolinnan virtuaalimallissa pääset liikkumaan kahdeksassa demotilassa talon sisä- ja ulkopuolella. Virtuaalimalli havainnollistaa kodin tilakohtaisia valaistustapoja, kuten suoran- ja epäsuoran valaistuksen ja kohdevalaistuksen, sekä niiden keskinäisiä eroja ja tyypillisiä käyttökohteita. Mallissa voidaan tutkia myös valonlähteiden eroja.

Valaistussuunnitelman tekeminen helpottuu, kun tiloja ajatellaan käyttötarpeiden mukaan.

Valaistuksen päätasot ovat yleisvalaistus, työskentelyvalaistus, kohdevalaistus ja koristevalaistus. Suunnitteluvaiheessa mietitään, mitä tilassa tapahtuu ja mihin valoa tarvitaan ja miksi. Valaistustavan valinnassa sekä valaisinten sijoittelussa mietitään tiloja kokonaisuutena huomioiden kalusteiden ja muiden sisusteiden paikat sekä kulkureitit.

Virtuaalimallin ja Moisiolinnan asiantuntevien suunnittelijoiden avulla löydät kohteeseesi parhaiten sopivat valaistusratkaisut, tyylit ja elementit.

Valaistuksen määrään vaikuttavat myös kodin pintamateriaalit, värit sekä valitut sisustustekstiilit. Virtuaalimallin avulla tutustuminen erilaisiin valaistusratkaisuihin on luontevaa ja valaisintyyppien tutkiminen ja testaaminen helppoa.

OLOHUONE, KEITTIÖ, RUOKAILUTILA

Valaistuksessa huomioidaan talon arkkitehtuuri, sisustuksen tyyli ja pintamateriaalit sekä tilojen eri toiminnot ja yksityiskohdat. Tärkeintä on suoran ja epäsuoran valon määrittäminen tyylikkääksi kokonaisuudeksi sekä yksityiskohtien korostaminen. Valaistuksen ohjaus monipuolistaa tilojen käyttöä.

MAKUUHUONE

Epäsuora yleisvalaistus yhdistettynä sisustus- ja lukuvalaisimiin antaa makuuhuoneeseen rauhallista ja häikäisemätöntä valoa. Himmennys ja valon ohjaus tärkeä ja tulee olla helposti säädeltävissä sängystä käsin.

SAUNA

Kylpyhuoneen tunnelmallinen valaistus kannattaa asentaa himmentimen taakse. Valaistus toteutetaan yhteensopivaksi tilan sisustuksen ja toimintojen kanssa huomioiden rakenteelliset yksityiskohdat ja efektivalon tarve. Saunaan valitaan tyyliin sopivasti suoraa, epäsuoraa, pistemäistä tai linjamaista valoa.

PORTAIKKO

Valaistukseen vaikuttavat talon arkkitehtuuri, porrastyyppi sekä materiaalit. Askelmien tulee erottua. Valo voidaan integroida askelmiin tai tuoda se portaikkoon katosta ja seinästä. Mikäli porraskuiluun tuodaan esimerkiksi taidetta, tulee se valaista erikseen.

SUIHKUTILA

Valaistuksen suunnitteluun vaikuttavat tilan koko, pintojen värit ja materiaalit sekä korostettavat yksityiskohdat. Laadukkaan peilivalon lisäksi yleisvaloksi sopii suora valo tai epäsuorasti ylhäältä tai alhaalta toteutettu valaistus.

ULKOVALAISTUS

Ulkovalaistus tarkoittaa julkisivun, terassien ja parvekkeiden sekä sisäänkäyntien valaisemista. Valaistus suunnitellaan yhdessä arkkitehdin kanssa. Suunnittelussa tärkeää on arkkitehtuurin ymmärtäminen ja talon muodon esiintuominen halutusti.

WC

Pienen wc:n valaistus hoituu jopa yhdellä tehokkaalla ja häikäisemättömällä peilivalolla. Peilivalaisin asennettaan peilin yläpuolelle tai sivuille molemmin puolin peiliä. Valon tulee olla pehmeää eikä se saa luoda varjoa kasvoille. Isompaan tilaan tarvitaan lisäksi katto- ja kohdevaloa, suorana tai epäsuorana. Liiketunnistimet sekä valaistuksenohjaus lisäävät käyttömukavuutta.

PIHAVALAISTUS

Pihavalaistus laajentaa tilakäsitystä, ja mahdollistaa hämärän aikaan näkymän sisältä ulos. Valaistus on harkittua yksityiskohtien esiintuomista, esimerkkinä kulkureitit, rakenteet, oleskelu- ja piha-alueet, piharakennukset sekä puut, kasviryhmät ja muut pihapiirin elementit.