Turvallisuus

Taloautomaatioratkaisuilla parannetaan asumisen turvallisuutta ja ehkäistään onnettomuuksia.

Turvallisuuden tunne tuo luottamusta ja mielenrauhaa.


Taloautomaation tarkoitus on tehdä arjesta ja asumisesta helppoa ja huoletonta. Automaatio toimii asumisen taustalla suorittaen sille ennalta määriteltyjä toimintoja ilman, että sinun tarvitsee puuttua asiaan.

Automaatio huolehtii, että kodin turvallisuusjärjestelmät toimivat suunnitellusti. Se lukitsee ovet, antaa halutessa ilmoituksen, kun lapset saapuvat kotiin ja sammuttaa tarpeen mukaan pistorasioista virran. Tilannetta voi seurata vaikka omalla kännykällä. Automaatio vahtii ja varmistaa, että talo on lukittuna ja turvallisessa tilassa myös asukkaiden poissa ollessa.

Mikäli järjestelmä havaitsee esimerkiksi muutoksia lämmitysjärjestelmän toiminnassa, viitteitä vuodosta, tulipalosta tai kutsumattomista vieraista, käynnistyy automaattinen hälytys välittömästi.

Lukitus

Automaatio varmistaa, että ison talon kaikki ovet ovat varmasti kiinni asukkaiden nukkuessa ja poissaollessa. Sähkölukitusta voi hallita avaimella tai älylaitteella.

Kotona/poissa toiminnot

Poissa-toiminto sulkee hanat, kytkee hälyttimet ja madaltaa lämpötilaa sekä ilmanvaihtoa käyttäjien ollessa poissa. Samalla säästyy energiaa.

Valaistus

Valaistuksen ohjaus hämärä- ja kellokytkimillä sekä liiketunnistuksella tekee liikkumisesta pihapiirissä näkyvää. Integrointi murtoilmoitusjärjestelmään sytyttää kodin valot hälytyksen hetkellä.

Kulunvalvonta

Kulunvalvonta kameroilla ja ovipuhelimilla varmistaa, että kotona on kaikki hyvin ja tiloihin on pääsy vain luvallisilla henkilöillä.

Murtovalvonta ja suojaus

Hälytyksen sattuessa järjestelmä ilmoittaa halutuille tahoille, aloittaa kameravalvonnan sekä sytyttää kaikki asunnon valot.

Kosteusvaurioiden ehkäisy

Vuotovahdit sekä kosteushälyttimet tunnistavat vahingon. Hälytys sulkee rakennuksen vedentulon automaattisesti ja tekee ilmoituksen käyttäjille sekä määritetyille tahoille.

Paloturvallisuus / kaasujen valvonta

Savua havaitessa talon kaikki hälyttimet alkavat soimaan, ilmastointi sammuu ja rakennuksen kaikki valot syttyvät. Lisäksi hälytyksestä lähtee viesti eteenpäin viranomaisille.

IoT

Esineiden internet tarkoittaa erilaisia verkkoon liitettäviä laitteita tai antureita. Älyvalvontakamerat ja vesivuotovahdit ovat esimerkkeinä verkkoon liitettävistä laitteista, jotka myös ehkäisevät mahdollisia vahinkoja.

Simulointi

Taloautomaatio simuloi rakennuksen valaistusta sytyttämällä ja sammuttamalla valoja asukkaan läsnä ollessa tai kun ketään ei ole paikalla.

Asukasseuranta

Pistorasiaohjauksella liedet, kahvinkeittimet ja silitysraudat eivät unohdu päälle, kun pistorasioista katkeaa automaattisesti virta. Älykäs koti ilmoittaa lääkkeenotosta, hälyttää kaatumisesta ja sytyttää portaikkoon valot kulun mukaan.