Viihtyvyys

Viihtyisä koti tuo iloa jokaiseen päivän. Siksi kodin yksityiskohdat kannattaa suunnitella huolella.

Hyvä ja vaivaton arki syntyy oikeilla valinnoilla.


Asukkaat ovat kodin sydän. Taloteknisesti asukkaiden hyvinvointiin vaikuttavat eniten: hyvä sisäilman laatu, lämmityksen ja jäähdytyksen sujuva ohjaus, kosteudenhallinta sekä joustavat ja tarkoituksenmukaiset valaistusratkaisut.

Hyvä valaistus on yksi kodin tärkeimpiä toiminnallisia ja esteettisiä tekijöitä. Valo ja valaisimet vaikuttavat vahvasti kodin tunnelmaan. Ne tekevät kodista viihtyisän ja luovat raamit eri toiminnoille: liikkumiselle, työskentelylle, viihtymiselle, hyvinvoinnille sekä turvallisuudelle.

Hyvin valaistu tila on kaunis, houkutteleva ja viihtyisä. Taloautomaation osaksi liitetty valojen ohjaus tekee valaistuksen käytöstä helppoa ja mukavaa. Ennalta ohjelmoidut valaistustoiminnot sekä kello- ja hämäräohjaus helpottavat niin kotiin saapumista, siivouspäivää, juhlahetkiä kuin rentoutumistakin. Saapuessasi kotiovelle taloverkko tunnistaa sinut, sytyttää valot ennalta ohjelmoituihin tiloihin ja laittaa halutessasi suosikkikappaleesi soimaan.

Valaistus, sopiva lämpötila ja riittävä ilmanvaihto ovat tärkeä osa viihtyvyyttä


Riittävän levon ja arjessa jaksamisen kannalta tilojen sopiva lämpötila ja riittävä ilmanvaihto ovat tärkeä osa asumismukavuutta. Esimerkiksi nukkuessa tai treenatessa kotikuntosalilla tilaan tarvitaan ilmanvaihtoa hiilidioksidipitoisuuden tason liian korkeaksi nousemisen ehkäisemiseksi. Automaatio hoitaa asian. Nukkumaan mennessä koko talon valaistus on kätevä sammuttaa katkaisimesta vuoteen vierestä.

Viikonloppuna tiedät herääväsi levänneenä kevätaurinkoon, joka avaa myös makuuhuoneesi verhot. Robotti-imuri on ehtinyt jo siivota yläkerran, ja voit keittiöön tullessasi istua rentoutuneena kahvikupillisen ääreen.

Sisäilman laatu

Ilmanvaihto vaikuttaa viihtyvyyteen, energiatasoon ja unen laatuun. Ilmanvaihtoa säädetään vuorokauden vaihteluiden ja ilman lämpötilan mukaan seuraten ohessa tilojen hiilidioksiditasoa ja kosteutta.

Energiatehokas ilmanvaihto

Riittävä ja oikein mitoitettu ilmanvaihto, ilmastoinnin ohjaus sekä lämmön talteenotto pitää
sisäilman laadukkaana pienentäen energiankulutusta.

Mukautuva lämmitys

Sisälämpötila on sopiva ympäri vuoden säästä riippumatta. Huonekohtainen lämpötilan säätö ja sisälämpötilojen ohjaus sekä valvonta tuo lisämukavuutta.

Tilannekohtainen valaistus

Valo on esteettinen tekijä, turvallisuustekijä ja hyvinvoinnin perusta. Huonekohtainen tunnelma- ja tilannevalaistus sekä valojen erinäinen ryhmittely helpottavat arkea huomattavasti.

Verho-ohjaus

Aika- tai hämäräohjaus avaa sekä sulkee verhot automaattisesti. Automatiikka kontrolloi varjostusta ja lisää turvallisuutta.

Audiovisuaaliset järjestelmät

Monialueäänentoisto luo kotiin äänimaailman, joka huomioi talon kaikkien asukkaiden musiikkimieltymykset.

Puheohjaus

Mahdollistaa toimintojen ja laitteiden, kuten musiikkilaitteiden tai valaisimien, aktivoinnin puhekäskyllä.